Sminkskolan har vi på Butterick's gjort för Du ska få chans att lära Dig grunderna i att maskeradsminka på bästa sätt. Låt oss hjälpa Dig med inspiration och fantasi! Med vår långa erfarenhet får Du det bästa resultatet!

Du följer helt enkelt alla steg som görs under sminkningen. Du kan göra det helt i Din egen takt. Du kan till och med använda de olika "stegbilderna" som mall för Din egen sminkning.

I sminkskolan hittar Du många olika effektfulla sminkningar, allt från hemska skräcksminkningar till pråliga barrocksminkningar. Vi försöker i möjligaste mån alltid göra både en "herr-"och en "dam-sminkning" men i vissa sminkningar, som t.ex. djävul och skelett, hittar Du enbart en gemensam variant som passar bra både för både man och kvinna.

                                                Spana gärna in vår "Före- och efter-bilder" här nedan för att se färdiga sminkresultat! Här kanske Du får en idé om vilken sminkning som passar Dig och Din dräkt bäst.Klicka på bilderna så kommer du till sminksidan.              

Alla dräkter, peruker och allt smink som användas i sminkskolan finns att köpa eller hyra hos oss på Butterick´s. Vissa dräkter på bilderna kan vara uthyrningsdräkter (från butiken i Stockholm eller Göteborg) men då rekommenderar vi en annan dräkt som passar lika bra och som finns i webbutiken.

Har Du frågor eller synpunkter på någonting gällande sminkskolan är Du välkommen att höra av Dig till oss via e-post eller telefon. Vi läser och svarar på all e-post och tar emot alla synpunkter med tacksamhet.  

Du kan även gratis ladda ner Sminkskolan som PDF här. Du behöver Adobe Reader för att läsa PDF som du också kan hämta gratis här.