KÖPVILLKOR FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE

Butterick’s Leco säljer varor till återförsäljare avsedda för vidareförsäljning till konsument. Som återförsäljare ska du uppfylla våra villkor för att kunna lägga ordrar.

Som registrerad återförsäljare hos oss på Butterick’s Leco AB kan du göra din beställning snabbt och enkelt via www.leco.se. Observera att företaget måste vara registrerad kund hos oss för att du ska kunna göra en beställning och ta del av dina priser. Vid orderläggning på ett konto registrerat som företag är i alla avseenden det registrerade företaget att ses som avtalsbunden juridisk part.

Vill du bli återförsäljare skickar du in din intresseanmälan via "Ansökan om återförsäljare" som du hittar på första sidan. Företag som inte är registrerade återförsäljare kan inte lägga order eller se aktuella priser på hemsidan.

 
Försäljningsvillkor
Fakturaavgift tillkommer vid val av pappersfaktura samt att fraktavgiften tillkommer. 
Fakturor öresavrundas till närmaste krontal.
När du lagt din order skickas en detaljerad orderbekräftelse till din registrerade e-postadress. 
Alla beställningar är bindande.

 
Avbeställning
Beställda produkter kan ej avbeställas, med undantag för vissa lagervaror som kan avbeställas såvida plockning inte påbörjats.

 
Betalningsvillkor
För kreditgodkända kunder gäller normalt 30 dagar inom kreditgränsen. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr.

 
Priser
Butterick’s Leco förbehåller oss rätten att göra prisjusteringar föranledda av förändrade valutakurser, felskrivning eller andra förhållanden som ligger utanför Butterick’s Lecos kontroll. Priser anges i regel exklusive moms. Eventuella rek.priser som anges ska endast ses som vägledande. Du som återförsäljaren är fri att själv fastställa dina försäljningspriser. Du kan helt fritt sätta vilket pris som helst, både över och under vårt rek.pris.

 
Fraktavgifter
För att uppnå fraktfritt måste ordern vara till ett värde som överstiger 5000 SEK (exklusive moms).
Fraktpriset för ordrar under 5000 SEK exkl. moms är fraktpriset 199 SEK.
Gods skickas med DHL och Schenker.
Vid leverans utomlands debiteras beräknad faktisk frakt.

 
Fraktskador
Tar ni emot en skadad kartong ber vi er om möjligt påpeka detta vid kvittering. Kontrollera sedan om några varor har skadats. Spara ytteremballaget om det är skadat. Försök göra en bedömning av orsaken till skadan. Kontakta oss och beskriv skadan samt era slutsatser.

 
Returer och reklamationer
Hos oss är alla beställningar bindande och generellt råder ingen returrätt för beställda och korrekt levererade produkter hos oss.

Vi lämnar returrätt endast till där vi har specialavtal med dig som återförsäljare och då gäller returer av varor som inte är prismärkta, icke skadade och brutna i det antal de levererades. Vid returrätt ges en kredit och inga pengar. Återförsäljaren betalar returfrakten.

Vid felleveranser samt felaktiga varor ska du alltid kontakta oss inom 14 dagar, mejla till kundservice@buttericks.se

Skulle du få en defekt vara ska du skicka oss ett mejl till kundservice@buttericks.se med orsak till reklamationen och produktbeskrivning samt ditt ordernummer så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar. Vid defekt vara skickar vi generellt ersättningsvaror vid nästa leverans.

Vid reklamationer från slutkund behöver vi få bevis på att varan var defekt innan användning för att kunna ersätta varan till dig som återförsäljare.

 
Produktbilder
Är du registrerad återförsäljare hos oss har du tillstånd att använda våra produktbilder. Vi önskar alltid att du tar kontakt med oss först för att säkerställa användandet av bilderna och för att vi så smidigt som möjligt ska kunna bistå med bildmaterialet. Bilderna du hämtar/får från oss får aldrig ändras, manipuleras på något vis så att utseendet av produkterna ändras.

Om du fotograferar våra produkter i egen regi så har du inga skyldigheter gentemot Butterick’s, då är det du som äger bilderna och får använda dem hur du vill. 

 
Övrigt
Tveka inte att kontakta oss om du har frågor. Vi lovar att vi ska göra vårt yttersta för att dina inköp hos oss ska bli till största nytta för din verksamhet. Vid eventuella frågor eller funderingar- tveka inte att kontakta oss på 035–160350 eller mejla oss på kundservice@buttericks.se

 

Vill du ha besök eller är det något du undrar över?
Hör av dig, så hjälper vi dig!