Om oss


Butterick's Leco AB är ett av Sveriges äldsta detaljhandelsföretag. Det startade i november 1903 på Drottninggatan i Stockholm och ungefär tio år senare öppnades en enhet i Göteborg av Wilhelm Aagesen. Sedan dess har företaget stannat inom familjen Aagesen/Olanders ägo i snart 100 år och expanderat sakta men säkert. 1989 köpte Butterick's upp grossistföretaget Leco i Simlångsdalen och 2008 slogs de båda företagen samman till Butterick's Leco AB.

Butterick’s Leco AB siktar på att vara Sveriges roligaste butikskedja. Vi är ett företag som säljer allt du behöver för en fest såsom duknings- och dekorationsartiklar, roliga/udda presenter samt maskeraddräkter och maskeradtillbehör. Vår grossistverksamhet säljer roliga saker till varuhus, leksaks- och presenthandel. Vi har festexperter som hjälper dig med ett högklassigt fest- och maskeradsortiment för just dina kunder och aktuella festhögtider. 

I dag ägs företaget av Bengt Olander, som är dotterson till Wilhelm, och Therese Carlsson är VD sedan Januari 2018. Vi är oerhört stolta över att ha klarat av två världskrig, flera lågkonjunkturer och att vi, trots det, är lika aktuella efter mer än 100 år.
Vi är specialister på allt inom maskerad, fest och skämtsaker. Festen börjar på Butterick's!

Är du privatperson, eventkund eller ett företag som önskar nyttja våra produkter för eget bruk- så ber vi er att klicka in på www.buttericks.se

Webbutiken www.leco.se riktar sig till enbart mot registrerade återförsäljare av våra produkter.

Vårt huvudkontor och huvudlager för kedjan finns i Simlångsdalen, strax utanför Halmstad.
Webbutiken www.leco.se ägs och drivs av:

Buttericks Leco AB
Sune Sågares Väg 4
313 96 Simlångsdalen
Sverige

Tel. vxl: 035-160350

Org.nr. 556132-6835
Företaget har F-skatt sedel